homenieuwsdeze sitehifilightsmijn hifiwallpapergezochthifi-linkscontact

foldersmanualsservicedocvakbladenadvertentiesdesignaccessoiresgeluidsdragersvan alles

receiverversterkertunertapeplatenspelercd-spelerluidsprekerportablehifi-set

geluid

De LP- en CD-show van Wim van Putten

Wim van Putten presenteerde de LP-show, later de CD-show. In dit fragment wordt door Wim nog gesproken van de "Compact Disc" (voluit). Klik op de speaker om het fragment te beluisteren.

Akai demo-tape

Akai leverde destijds deze demo-tape bij nieuwe bandrecorders. Klik op de speaker.

Sony demo

Sony demonstreert stereo. Klik op de speaker.

Kunsthoofd-stereo 1975

Luister met koptelefoon naar een stukje van deze LP. De pieptoon aan het begin moet op het linkerkanaal te horen zijn. U hoort nu de geluiden niet alleen links en rechts maar ook voor en achter.

Proefparty

Proefparty was in de jaren '60 een talentenjacht. Het hifimuseum beschikt over een groot aantal van de originele opname-banden. Klik op de speaker om een uitzending uit 1966 of 1967 te beluisteren.

King Biscuit Flower Hour

Vanaf 1973 heeft deze radiozender opnamen gemaakt van vele grote live-acts. Klik op de speaker voor het intro bij een concert van Boston (CaliforniŽ 1977).

Top 100 van 1974

Op 1e kerstdag 1974 presenteren Tineke en Joost de Draaier van 18.00 uur tot 24.00 uur de Top-100. Klik op de luidspreker en luister naar de aankondiging van Mud (mijn eerste popsingle) die op nummer 3 staat met Dyna-Mite.

Dire Straits 1978 Sultans of Swing live

Live Opname uit 1978 van het nog ongepolijste gitaarspel van Mark Knopfler met Dire Straits in de oorspronkelijke bezetting.

Band on the Run

Mijn eerste echte zelf gekochte pop-LP was Band on the Run van Paul McCartney. Als ik de intro hoor ga ik weer terug in de tijd; klik op de luidspreker.

Beatles op compactcassette

Mijn eerste stappen richting popmuziek begonnen met de rode LP van de Beatles en wat Top-40 muziek van Radio Veronica. Die eerste cassette heb ik nog steeds; klik op de speaker om naar de originele opname te luisteren.

Philips radioreclamecampagne 1979

Klik op de rechter afbeelding om de twee spots te beluisteren. Het is niet helemaal zeker of het overzicht van data bij deze tape hoort.

Philips radioreclamecampagne begin jaren '80

In deze Standard portable recorder zat deze Philips tape met een oude reclame uit begin jaren '80: 'Nog Hifi-er dan Hifi, de nieuwe Philips Metal Cassette...'.

Na de piep 1982

Cassettebandje met 'bekende radio en TV stemmen voor het antwoordapparaat'. vermoedelijk uit 1982. Links de afbeelding, rechts het geluid.

Postfading

Joost den Draaier demonstreert op deze cassette 'Postfading op de nieuwe radio-cassetterecorder AR470'. Klik op de rechter afbeelding voor de demonstratie.