homenieuwsdeze sitehifilightsmijn hifiwallpapergezochthifi-linkscontact

foldersmanualsservicedocvakbladenadvertentiesdesignaccessoiresgeluidsdragersvan alles

receiverversterkertunertapeplatenspelercd-spelerluidsprekerportablehifi-set

TOP 15

 

Het hifimuseum wenst iedereen een gelukkig, gezond en voorspoedig 2012

2011 was het zevende hifimuseum-jaar. Ook dit jaar ben ik weer veel dank verschuldigd aan de firma Grootvertroue.nl waar de collectie van het hifimuseum is opgeslagen; Voor een goede Zuid-Afrikaanse wijn een bezoek zeker waard! Klik op de banner op deze pagina.

Hoogtepunt voor het hifimuseum in 2011 was de deelname aan de Expositie Gadgets and Games in het Teylers Museum in Haarlem. 47.000 bezoekers hebben het jeugdsentiment van het hifimuseum zelf kunnen beleven: de apparatuur, de nostalgische cassettes, de seventies woonkamer, etcetera. Vanaf deze plek nogmaals woorden van dank richting de mensen van het Teylers Museum; de professionele werkwijze en de goede samenwerking hebben indruk gemaakt!

Verder was er afgelopen jaar de deelname aan de seventies/eighties expositie binnen de Creiler Flora, en natuurlijk de levering van apparatuur voor de Heineken-film. Hoewel ik deze film zelf nog niet gezien heb... (voornemen voor 2012).

Ook is in het laatste kwartaal heel veel apparatuur plus de seventies woonkamer geleverd aan het Museum van de Twintigste Eeuw. Hopelijk kan ik daar binnenkort een kijkje nemen om te zien hoe het geworden is.

Verder was 2011 het jaar waarin het Youtube hifimuseum-kanaal goed van de grond is gekomen.

In 2011 is het dagelijks nieuws wat minder dagelijks geworden; deze lijn zal zich voortzetten en heeft 2 redenen. Ten eerste wordt de verzameling steeds completer, het aanbod blijft wel groot maar is vaak meer van hetzelfde; dus er is minder vaak nieuws te melden. De tweede reden is simpelweg tijdgebrek. Dus minder vaak updates van de site in 2012, het is niet anders.

Uiteraard iedereen die in 2011 een bijdrage heeft geleverd aan de verdere uitbouw van de collectie, heel erg bedankt! Hieronder, zoals ieder jaar, de TOP 15 van het hifimuseum in 2011.

Tenslotte wens ik iedereen een gelukkig, gezond en voorspoedig 2012. Hopelijk mag ik u dan wederom in het hifimuseum begroeten!

www.hifimuseum.nl                                                                                                                                                                                                  -- het museum voor hifi uit de vorige eeuw --

 

Groot Vertroue

Op zoek naar goede Afrikaanse wijn? Bezoek dan onze sponsor!

Nummer 15

In 2011 zijn er minimaal 1.000 cassettes aan de collectie toegevoegd.

Nummer 14

In februari was de Walkman-Week van het hifimuseum met een film van meer dan 150 Walkmans in minder dan tien minuten.

Nummer 13

Sinds augustus is de mobiele website hifimuseum.mobi actief. Nog steeds als testversie. Er is ook een hifimuseum-App te downloaden.

Nummer 12

Het opruimen in de opslag van het hifimuseum leverde mooie plaatjes op.

Nummer 11

Oogst van Koninginnedag: eerste Sony Trinitron portable KTV KV-1300E uit 1972. Later in het jaar werd ook deze witte Philips aan de collectie toegevoegd.

Nummer 10

In 2011 zijn veel portable platenspelers aan de collectie toegevoegd. Met deze linker iemand heel erg blij gemaakt.

Nummer 9

Op Youtube is de test van dit toestel te zien. Op de tape staat de TOP 40 en het nieuws van 26 januari 1990, de dag na de storm. Altijd weer spannend wat er op een tape staat...

Nummer 8

Deze cassettes zaten samen met dit boekje in een cassettekoffer die in 1973 met korting kon worden gekocht bij een cassetterecorder. In 2011 weer gevonden.

Nummer 7

Dankzij deze demonstratie-cassettes op Youtube kon iemand (vermoedelijk in de USA) zijn verloren gewaande favoriete Walkman-song weer horen. Het hifimuseum heeft de song op MP3 gezet en aan deze persoon gemaild.

Nummer 6

In 1973 stond deze set in de Sinterklaasfolder van Vroom en Dreesmann. 'Vendesign vormgeving in Vendomatic HIFI-stereo apparatuur'. Nu in het hifimuseum!

Nummer 5

De DGA van het hifimuseum werd in 2011 50, deze film was een kado, net als dit tijdschrift.

Nummer 4

In 2011 is het hifimuseum-kanaal op Youtube steeds verder gegroeid.

Nummer 3

Op 14 januari 2011 maakte Wehkamp een frisse start met een vernieuwde site en kwam het hifimuseum met een nieuwe film van een Wehkampgids uit 1975.

Nummer 2

27 oktober verscheen de Heineken-film in de bioscoop. Het hifimuseum heeft alle hifi-apparatuur voor deze film geleverd. Onder andere de hifisets in de woon- en werkkamer van Heineken.

Nummer 1

De expositie Gadgets & Games was dit jaar toch het hoogtepunt voor het hifimuseum! Maar dat was natuurlijk niet mogelijk zonder alle bezoekers en de hulp van mensen als Frans, Frank en Robin!

Groot Vertroue

Op zoek naar goede Afrikaanse wijn? Bezoek dan onze sponsor!